سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سخت افزار گوشی هوشمند گلکسی اس 5




اژدهای کوچکی در قلب گوشی هوشمند گلکسی اس 5 خوابیده که تامین کننده آن شرکت کوالکام است. اسنپدرگن 801 (سیستم روی چیپ MSM8974AC) یک پردازشگر 4 هسته ای با فرکانس 2.5 گیگاهرتز در خود جای داده و که در کنارش 2 گیگابایت رم قرار دارد.

اسنپدرگن 801 در فصل اول 2014، قوی ترین پردازنده موجود برای استفاده در پرچمدارها بود و مورد انتخاب سازندگان بسیاری قرار گرفته که از آن جمله سونی، اچ تی سی و احتمالا الجی قابل ذکرند. نکته قابل ذکر درباره این چیپست، تفاوت قدرت پردازشی مدل های مختلف آن است. مثلا در مدل MSM8974AB کوالکام تنها واحد گرافیکی اسنپدرگن 800 را Overclock کرده و نامش را به اسنپدرگن 801 تغییر داده. این در حالی است که در MSM8974AC علاوه بر تقویت واحد گرافیکی، فرکانس CPU نیز بالاتر است.
گلکسی اس5 سخت افزار قدرتمندی دارد، اما گاهی اوقات به خاطر رابط کاربری سنگینش، کند ظاهر می شود

گلکسی اس 5 قدرتمند و سریع است؛ از پس اجرای تمام اپ ها و بازی های اندروید بر می آید، مِنو های کاربردی چالاک سُر می خورند، دستورات کاربر سریع اجرا می شوند، اما در این بین گاهی هم سنگینی رابط کاربری تاچ ویز (Touchwiz) بر دوش سیستم عامل حس می شود و شاهد مکث هایی در حین اجرای دستورات هستیم.

گوشی هوشمند گلکسی اس 5 در دو مدل با حافظه های داخلی 16 یا 32 گیگابایت ارائه می شود که البته تعدد اپهای پیش فرض سامسونگ، فضای در اختیار کاربر را تنگ کرده. برای مثال در مدل 16 گیگابایتی تنها 12 گیگابایت فضای آزاد در دسترس است. البته همیشه امکان افزایش فضا به لطف حافظه جانبی وجود دارد، چون اس 5 از کارت های Micro-SD تا 128 گیگابایت پشتیبانی می کند.

کیفیت صدای مکالمه با گلکسی اس 5 را می توان این طور توصیف کرد: یکی از شفاف ترین صداهای ممکن در حین مکالمه به لطف بلندگوی مکالمه با صدای رسا و قدرتمند. این در حالی است که اسپیکر مونوی پشت دستگاه کیفیت خیره کننده ای ندارد و صدایی در حد و اندازه های یک پرچمدار را فریاد نمی زند.

اسکنر اثر انگشت

 اولین کاربرد اسکنر اثر انگشت در یک تلفن همراه به  حدود 3 سال پیش و محصولی به نام Motorola Atrix بر می گردد. در آن زمان این تکنولوژی هنوز به بلوغ نرسیده بود و بازخورد چندان مثبتی را برای موتورولا به همراه نیاورد. برای مدت ها استفاده دوباره از اسکنر در تلفن های هوشمند غیر منطقی می نمود تا اینکه پارسال، اپل شانسی دوباره به آن داد و به لطف تکنولوژی موثقی که با خرید شرکت Authentec به دست آورده بود، آیفون 5 اس را با جادوی منحصر به فرد تاچ آی دی (Touch ID) روانه بازار کرد و رضایت کاربران و منتقدین را به دست آورد.

موفقیت آیفون در این زمینه کافی بود تا سامسونگ یکبار دیگر خطر کند و این تکنولوژی را در گلکسی اس 5 به کار گیرد. به طریقی مشابه آیفون 5 اس، گلکسی اس 5 نیز حسگر اثر انگشت را در زیر دکمه هوم (Home) خود پنهان کرده. در نظر اول، این دکمه در روز بارها توسط کاربران لمس شود و قطعا منطقی ترین محل برای اسکنر است. اما چگونگی اجرای یک ایده، خیلی مهمتر از خود آن است.

سامسونگ در اینجا از تکنولوژی تشخیص هویت شرکت سیناپتیکس (Synaptics) موسوم به نچرال آی دی (Natural ID) بهره برده: یک حسگر کوچک خازنی در زیر دکمه Home وظیفه تصویربرداری از پوست را بر عهده دارد و با عبور (سوایپ) انگشت از روی آن، شناسایی خطوط سر انگشت و لایه های زنده زیر پوست را صورت می دهد. تصاویر حاصل از این فرآیند، در داخل دستگاه ذخیره می شوند تا در سوایپ های بعدی، قفل تلفن را باز کنند.

وقتی نوبت به ذخیره اثر انگشت می رسد، بایستی نوک انگشت را از بالا به پایین بر روی دکمه هوم بکشید. پس از 8 بار انجام این کار، اسکن کاملی از نوک انگشت تان در تلفن ذخیره خواهد شد. 

اگر نگران امنیت اثر انگشت خود هستید باید توضیح دهیم که به گفته سامسونگ و سیناپتیکس، کلیه اطلاعات رد و بدل شده بین سنسور و چیپ پردازشی، رمزنگاری شده اند و تنها در داخل دستگاه ذخیره می شوند. فایل ذخیره شده هم تصویر واقعی سر انگشت شما نیست و تنها یک نقشه مجازی از آن است. در ضمن، دستکاری در سخت افزار تلفن نیز نتیجه به بار نخواهد آورد جز رد درخواست دسترسی به این نقشه مجازی.

اس 5 به شما اجازه ذخیره 3 اثر انگشت مختلف را می دهد و در صورتی که پس از 5 بار تلاش انگشت شناسایی نشد، شما را هدایت می کند تا با رمز عبور از پیش تعیین شده تان قفل دستگاه را باز کنید.

اما برسیم به بخش اجرای ایده.

در صحبت از تجربه کار با این اسکنر ابتدا باید گفت، دقت خوبی ندارد. اگر سامسونگ می خواهد در آینده به استفاده از این تکنولوژی ادامه دهد، تغییرات زیاد در سخت افزار و نحوه تعامل با آن اجتناب ناپذیرند. در حین بررسی این محصول به ندرت پیش می آمد که با همان سوایپ اول انگشت شناسایی شود و در اکثر مواقع پس از دو یا سه بار تلاش، اجازه ورود به تلفن را می یافتیم.
سنسور اثر انگشت آنقدر ضعیف کار می کند که شما را نسبت به استفاده از آن پشیمان می نماید

بر خلاف سیستم تاچ آی دی اپل که از شما می خواهد انگشت خود را برای ثانیه ای روی دکمه هوم قرار دهید، در گلکسی اس 5 باید انگشت را بر روی سنسور کشید که همین موضوع درصد خطا را بسیار بالا می برد، زیرا حالت استفاده طبیعی از تلفن (با یک دست) با حالت تمرین سنسور (8 سوایپ عمودی برای ذخیره اسکن) تفاوت دارد.

خلاصه پس از چند روز به این نتیجه می رسید که نچرال آی دی آنقدرها هم طبیعی نیست و بهتر است به جای تلاش برای سپاید صحیح انگشت از روی دکمه هوم، به شیوه های رایج قدیمی (رمز یا الگوی عبور) قفل تلفن را باز کنید.

بر خلاف اپل که از اثر انگشت تنها برای گشودن قفل دستگاه یا تایید خریدها در فروشگاه های دیجیتال خود (آیتونز و اپ استور) استفاده می کند، سامسونگ نگاهی هم به بیرون داشته و خلاقیتی بروز داده. در اس 5 شما می توانید با استفاده از اثر انگشت خود پرداخت های Paypal را انجام دهید و یا در Private Mode بر روی برخی از فایل ها قفل بگذارید -طبیعتا گزینه اول در ایران کاربردی نخواهد داشت.

سنسور ضربان قلب

 
گلکسی اس 5 به جز اسکنر اثر انگشت، یک ویژگی متمایز دیگر هم دارد. حسگر ضربان قلب که در پشت دستگاه (زیر دوربین، کنار فلش) قرار گرفته. نحوه کار به این صورت است: وارد اپلیکیشن S Health و سپس بخش Heart Rate می شوید. انگشت خود را عادی (بدون فشار زیاد ولی ثابت) روی سنسور پشت تلفن قرار می دهید. سپس باید انگشت تان را 10 ثانیه بدون حرکت روی سنسور نگه دارید. بازتاب نور قرمزی که سنسور به انگشت شما می تاباند، بسته به سرعت جریان خون داخل رگ ها فرق می کند و این به سنسور امکان تشخیص سرعت نبض شما را می دهد.

اطلاعات این سنسور به اپلیکیشن S Health منتقل می شود و تا از آنها در فعالیت های تندرستی و ورزشی استفاده کنید. دقت گلکسی اس 5 در مقایسه با دستگاه های حرفه ای تشخیص ضربان قلب، اندکی پایین تر است و اغلب ضربان قلب شما را زیر نرخ واقعی تشخیص می دهد. البته همانطور که خود سامسونگ نیز در این رابطه تذکر داده، بهتر است به این وسیله به عنوان یک ابزار پزشکی تکیه نکنید و صرفا از آمار آن برای فعالیت های ورزشی خود بهره ببرید.

در حالی که صاحبان آیفون از زمان آیفون 4 با کمک اپهایی مانند instant heart rate و دوربین عقب، امکان تشخیص ضربان قلب را داشتند، سامسونگ با تعبیه سنسوری ویژه در گلکسی اس 5 این فرآیند را دقیق تر و آسان تر کرده. سنسور ویژه سامسونگ تنها به 5 ثانیه زمان نیاز دارد تا ضربان شما را اعلام کند و البته طراحی جایگاه آن نیز به نحوی است که انگشت دقیقا بر روی آن قرار می گیرد.

بدنه مقاوم در برابر آب و گرد و غبار

 

مقاوم بودن در برابر آب تا قبل از این مثل امضای سونی در پشت پرچمدارانش بود. اما سامسونگ سال گذشته با گلکسی اس 4 اکتیو آن را امتحان کرد و امسال هم که پرچمدار جدیدش را به آن مجهز کرده. گلکسی اس 5 از استاندارد IP67 برخوردار است. یعنی می تواند تا مدت 30 دقیقه در عمق 1 متری آب قرار بگیرد و کوچکترین خللی به آن وارد نشود.

با وجود چنین قابلیتی می توانید دستگاه خود را با خیال راحت به حمام ببرید تا برای تان آهنگ پخش کند و یا در جکوزی با آن به چک کردن ایمیل ها مشغول شوید. البته در نظر داشته باشید هنگامی که آب به نمایشگر برخورد می کند، دیگر امکان لمس و کنترل سیستم عامل وجود ندارد.

عکاسی در محیط های آبی یکی از لذت های مهمی است که با یک موبایل ضد آب می تواند به همراه بیاید. اما این موضوع نیازمند آن است که دکمه فیزیکی شاتر بر روی بدنه تعبیه شده باشد. بر خلاف سونی که در این زمینه به درجه استادی رسیده و تجربه خوبی از عکاسی داخل آب را به کاربرانش ارائه می دهد، سامسونگ هنوز در اول راه قرار دارد و در اولین پرچمدار ضد-آب خود، فکری برای دکمه فیزیکی دوربین نکرده است.

با توجه به اینکه قاب پشتی اس 5 از جای خود خارج می شود، قبل از به آب زدن، حتما مطمئن شوید که آن را به درستی جا انداخته اید و همه دندانه ها در جای درست قرار گرفته اند. شک نکنید که کوچکترین اشتباهی می تواند به قیمت از دست رفتن موبایل تان تمام شود.